Van maandag 25 maart 2024 tot na de zomer worden er in de stad Groningen zeer ingrijpende wegwerkzaamheden uitgevoerd. Door de ernstige verkeershinder die wordt verwacht kan het CBR in deze periode geen valide praktijkexamens rijden in de provinciehoofdstad. Daarom neemt het CBR vanaf eind maart verschillende maatregelen.

Praktijkexamens

Álle praktijkexamens worden verplaatst naar Assen (Overcingellaan 13). Uitzondering hierop is het brommerexamen, dat blijft wel in Groningen. Kandidaten die al staan ingepland voor een praktijkexamen in Groningen na 24 maart worden via hun opleider geïnformeerd. In principe worden alle praktijkexamens verplaatst naar Assen, maar de examens kunnen ook worden afgenomen in Winschoten en andere CBR-locaties, zoals Heerenveen. Op woensdag 20 december worden de reeds gereserveerde examens naar Assen verplaatst.

Theorie-examens

Het theorie-examencentrum blijft open in Groningen.

Rijtesten

Alle rijtesten worden verplaatst naar Winschoten, Heerenveen of Assen (Aziëweg 25A).

Overleg met je rijinstructeur over je voorkeur qua examenlocatie. Behalve Assen is er dus keuze uit Heerenveen en Winschoten. Overweeg ook om op je examenlocatie te gaan lessen!