Vanaf 11 mei is autorijles weer toegestaan!

Vandaag is er aangegeven dat mensen met contactberoepen per 11 mei weer aan het werk mogen. Dus ook rijles is vanaf aanstaande maandag weer toegestaan.

Auto- en Motorrijschool Opweg zal met een stappenplan gaan werken:

Stap 1:
Opstarten van de motorrijlessen per 11 mei aanstaande. Dit omdat dit al zo in de planning lag en dit de meest veilige manier van rijles geven is.

Stap 2:
Opstarten van de autorijlessen voor die leerlingen die in de periode van 16 maart tot aan 1 juni examen zouden doen.

Stap 3:
Opstarten van de autorijlessen voor die leerlingen die in de periode van 16 maart tot aan 1 juni een tussentijdse toets bij het CBR zouden afleggen en/of na 1 juni een rijexamen hadden gepland.

Stap 4:
Opstarten van de rijlessen voor die leerlingen waarvoor nog geen afspraken waren gemaakt bij het CBR.

Op dit moment is er nog geen tijdspad bekend voor de stappen 2, 3 en 4. Het is echter ondenkbaar dat álle stappen in mei zullen worden gezet. Stap 2 zal mogelijk vanaf eind mei of begin juni mogelijk zijn.

Er zijn nog wat hobbels te nemen aangaande de maatregelen ivm het niet kunnen hanteren van de voorgeschreven 1,5 meter. Mondkapjes zouden niet verplicht zijn, het tussentijds luchten en desinfecteren wel van de lesauto is dat wel. Daarbij mag tijdens de rijles de airco/ventilatie niet worden gebruikt en ramen dienen gesloten te blijven. Dat laatste is sowieso ondoenlijk, dus zolang dat onderdeel blijft van het protocol vinden er geen autorijlessen plaats. Als alternatief zou een spatscherm voor de instructeur en een mondkapje voor de leerling met handschoenen mogelijk moeten worden.

Het is te hopen dat de richtlijnen voor autorijlessen dus nog worden verduidelijkt en bruikbaar worden voor dagelijkse uitvoering. De komende dagen zal hier vast wel meer over bekend worden gemaakt.

Tot slot heeft het CBR nog geen mededelingen gedaan, behalve dat bromfietsexamens en examens voor de motor (de zgn examens voertuigbeheersing) per 11 mei weer kunnen worden afgenomen. Ook heeft het CBR nog geen bericht gestuurd over hun eigen voorwaarden ivm de corona-maatregelen.

Mocht je vragen hebben, bel of app gerust!